Ha van olyan ország, amely hihetetlenül komolyan veszi a kávét, az Kolumbia. A növény kereskedelmi szintű termesztése 1835 óta folyik, de úgy hírlik, az első magvakat még jezsuita papok hozták az országba 1735-ben.
Éves ...
Guatemalában nem véletlenül a kávé az ország első számú exportcikke.
Éves termelés: 3.4 millió zsák ( 1 zsák = 60 kg)
Sok rajongó és kávé szakértő gondolja úgy, hogy Guatemala kávéja a legjobb ...
A Camellia Sinensisnek két fő termesztett változata van. Az egyik a kínai teacserje, leveleiből élénk, friss ízű és telt, malátás zamatú teákat egyaránt készíthetünk. A kis levelű növény a hűvös, párás éghajlatot ...
A fehér tea termőterülete szinte teljes egészében Kínára koncentrálódik azon belül is Fujian tartományra. Régen a kínai császárok privilégiuma volt fogyasztása, halandó ember egyetlen cseppjéért is életével fizetett. Az ...
A teát 800 körül hozták Japánba a Kínából hazatérő szerzetesek, ám a tea cserjék csak a 12. században kezdtek igazán elterjedni. Japán leginkább zöld teáiról ismert. Olyan nagy a hazai kereslet és tea fogyasztás Japánban, ...