Ha már megismerted a zöld tea frissességét vagy a fekete tea telt ízvilágát, itt az idő, hogy elmerülj a teák legnemesebb világában. A különleges teák nemcsak ízélményt, hanem kultúrát és tradíciót is hordoznak – Japántól Kínáig, évszázadokon átívelő hagyományokon keresztül.

 

Teák, amik egy szinttel feljebb visznek

Ezek a teák olyan ínyenceknek szólnak, akik már megtapasztalták a teázás örömét, és nyitottak arra, hogy mélyebb, komplexebb világokat is felfedezzenek.

 

Különleges japán zöld teák

Gyokuro – A japán teák királya. Árnyékolt termesztéssel készül, íze gazdag, umamis, édeskés. Kevesebb koffein, több L-theanin – tökéletes tudatos elmélyüléshez.

Kabusecha – A gyokuro és sencha közötti átmenet, lágyabb, mégis karakteres zöld tea, ami kiváló bevezető a prémium japán teák világába.

Genmaicha – Zöld tea pörkölt rizsszemekkel. Földes, pirított ízvilág, alacsony koffeintartalommal – ideális délutáni teázáshoz.

Japán Bancha – A sencha későbbi szüretelésű változata. Durvább levelek, enyhébb íz, nagyon alacsony koffeintartalommal.

👉 Fedezd fel japán zöld teáinkat kínálatunkban: Zöld teák a webshopban

 

Kínai klasszikusok és modern különlegességek

Milky Oolong – Selymes, krémes, enyhén tejes ízvilágú oolong tea, amely természetes fermentálással nyeri különleges jellegét. A tejesség nem tejből származik, hanem a tealevél saját karakteréből.

Da Hong Pao – A „Nagy Vörös Köntös” néven ismert wuyi oolong tea Kína egyik legmegbecsültebb teája. Mély, ásványos, gyümölcsös karakter jellemzi, hosszú lecsengéssel.

Pu-erh tea – Érett (fermentált) kínai tea, amit akár évekig is érlelnek. Földes, sűrű, enyhén édes ízvilága és emésztésjavító hatása miatt különösen népszerű.

👉 Böngéssz különleges teáink között: Pu-erh és Oolong teák

 

Kinek ajánljuk ezeket a teákat?

• Tapasztalt teázóknak, akik új mélységeket keresnek

• Ajándékkeresőknek, akik különleges ínyencséget adnának

• Azoknak, akik nemcsak teát isznak, hanem élményt keresnek

 

Hogyan készítsd el?

A különleges teák elkészítése során a vízhőmérséklet és az áztatási idő még nagyobb jelentőséggel bír.

• Japán zöld teák – 60–70 °C, 1–2 perc

• Oolong teák – 85–90 °C, 3–5 perc

• Pu-erh – akár 100 °C, 2–4 perc (többszöri felöntéssel)

Érdemes minőségi szűrőt vagy gaiwan edényt használni, hogy a tealevelek teljesen kinyílhassanak.


Tedd különlegessé a teázást!

A különleges teák nemcsak italok, hanem élmények. Egy csésze gyokuro vagy Da Hong Pao nem csak íz, hanem utazás – az ízek, illatok és rituálék világába.

👉 Próbáld ki különleges teáinkat most: Teljes tea kínálat

Hagyj megjegyzést

Ezt a webhelyet a hCaptcha rendszer védi, és a hCaptcha adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.

Újdonságok a blogon

Az összes megtekintése

Sage kávégépek – Az otthoni baristák álma

Sage kávégépek – Az otthoni baristák álma

A tökéletes eszpresszó nemcsak kávé kérdése, hanem pontosság, kontroll és szenvedély is. A Sage kávégépek éppen ezt a profi élményt teszik elérhetővé az otthonodban is – legyen szó kezdő kávérajongókról vagy haladó baristákról. 🎯 Mit tudnak a Sage gépek? A...

Olvass tovább

Pedrini kotyogós kávéfőzők – Olasz stílus, elérhető áron

Pedrini kotyogós kávéfőzők – Olasz stílus, elérhető áron

A kotyogós kávéfőzők világa régóta az olasz kávékultúra szimbóluma. Sokaknak a klasszikus Bialetti név ugrik be elsőként – nem véletlenül, hiszen a márka úttörő szerepet játszott a mokkafőző elterjedésében. De ha valaki valami frissebb, modernebb megjelenésű, mégis olasz minőségű alternatívát...

Olvass tovább

Illy Art Collection – Kortárs művészet a reggeli kávédhoz

Illy Art Collection – Kortárs művészet a reggeli kávédhoz

Az Illy Art Collection nem csak csészéket jelent – hanem művészetet a kezedben, minden egyes nap. A világ egyik legismertebb kávémárkája már több mint harminc éve működik együtt neves kortárs művészekkel, hogy limitált kiadású csészeszetteken keresztül hozzon el egy különleges,...

Olvass tovább